Kruidige gehaktballetjes met abrikoos, amandel & tomaat
Servings Prep Time
4personen 30min
Cook Time
15min
Servings Prep Time
4personen 30min
Cook Time
15min
Ingredients
Voor de kruidige gehaktballetjes
Instructions
Voor de kruidige gehaktballetjes
  1. Bak in een koekenpan op een laag tot middelhoog vuur in 1 el (olijf)olie de ui voor de gehaktballetjes. Laat 5 min zachtjes fruiten tot de ui licht goudbruin kleurt. Neem van het vuur af en meng de gehakte peterselie onder de ui. Laat even afkoelen en hou opzij.
  2. Neem een ruime mengkom en meng hierin alle overige ingrediƫnten voor de gehaktballetjes. Voeg het ui-peterseliemengsel toe en kneed alles nog eens goed door elkaar. Rol vervolgens balletjes van het mengsel en wentel ze door de bloem.
  3. Bak de balletjes rondom goudbruin op een middelhoog vuur in (olijf)olie.
Voor de saus
  1. Neem een grote kookpot en bak hierin op een laag tot middelhoog vuur in 1 el (olijf)olie de ui voor de saus. Laat 5 min zachtjes fruiten tot de ui licht goudbruin kleurt. Voeg de tomatenpuree, mosterd, harissapasta, suiker, kerriepoeder en ras-el-hanout toe. Roer goed om en laat even sudderen (zorg ervoor dat het geheel niet aanbakt en zet eventueel het vuur iets lager). Voeg vervolgens de tomatenblokjes, passata en abrikozen toe. Laat 15 min zachtjes pruttelen.
  2. Voeg de gebakken gehaktballetjes toe aan de saus.
  3. Werk de saus af met wat extra geroosterde amandelschilfers en fijn gehakte peterselie. Serveer goed warm met een bijgerechtje naar keuze, bv. (volkoren) pitta- of naanbroodjes, couscous, (volkoren) pasta … Geef er eventueel ook nog een frisse groene salade bij (voor extra groentjes!).