Kokoscurry met pompoen en kikkererwten

Houden we niet allemaal van de geur van een goede, zelfgemaakte curry? Ik alvast wel … De zalige combinatie in deze curry van de boterige smaak van pompoen en het nootachtige van de kikkererwten en cashewnoten zal zelfs die-hard vleeseters kunnen overtuigen! Als je niet gehaast bent, moet je ook eens proberen om dit gerecht wat op voorhand klaar te maken (of maak wat extra en geniet de volgende dag van de restjes!). Dit geeft de verschillende smaken wat tijd om zich goed met elkaar te vermengen. Nog iets dat ik zo leuk vind aan dit gerecht is dat het zo flexibel is. Je kan gerust bepaalde ingrediënten (bv. de cashewnoten) weglaten en andere (bv. pindanoten) toevoegen. Zolang je het limoensap en de munt op het einde maar niet schrapt. Die dragen echt wel bij tot de bijzondere smaak van deze curry!

Kokoscurry met pompoen en kikkererwten

Geurige curry met weinig ingrediënten maar boordevol smaak. Maak à la minute of 1 dag op voorhand zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
4 personen
Voorbereiding: 30 mins
Klaarmaken: 15 mins

PRINTEN

DELEN

MATERIAAL

  • wokpan

INGREDIENTEN

  • 600 g pompoen bv. butternut of hokkaido
  • 400 g voorgekookte kikkererwten
  • 40 g cashewnoten
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse gember
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 stengels citroengras
  • 1/2 el kardemompeul
  • 3-4 tl gele currypasta
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl rietsuiker
  • 1-2 el vers limoensap
  • 1/2 bosje verse munt en/of verse koriander
  • 4 el kokosrasp optioneel, ter afwerking
  • arachideolie
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Snij de pompoen in blokjes van ca. 2 cm (als je bio-pompoen gebruikt, hoef je de pompoen niet te schillen).
  • Pel de uien. Sipper 1 ui fijn en hak 1 ui in 6 parten (door de uien in verschillende dikte te snijden, voeg je wat textuur toe aan het gerecht). Hak de look fijn. Rasp de gember. Plet de kardemompeulen met de achterkant van een mes.
  • Verwarm wat arachideolie in een grote pan (of wok) op een medium-hoog vuur.
  • Voeg uien, look, gember, mosterdzaad, citroengras en kardemom toe. Bak 4-5 min, terwijl je af en toe roert.
  • Voeg de curry pasta toe en laat nog even bakken.
  • Voeg de pompoenblokjes en rietsuiker toe en wentel deze door de curry pasta. Laat 5 min bakken terwijl je af en toe roert.
  • Voeg groentebouillon en kokosmelk toe.
  • Breng aan de kook en voeg vervolgens kikkererwten en cashewnoten toe.
  • Zet het vuur lager en laat 15-20 min sudderen tot de pompoen zacht is. Kruid naar eigen smaak af met peper, zout en/of extra curry pasta.
  • Hak de munt fijn. Voeg, vlak voor het serveren, het verse limoensap en de munt toe.
  • Serveer heet. Werk eventueel af met wat kokosrasp. Dien op met wilde rijst en/of naanbrood.

2 thoughts on “Kokoscurry met pompoen en kikkererwten”

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top