Klassieke cannelloni met spinazie, ricotta & citroen
Servings Prep Time
4personen 30min
Cook Time
40min
Servings Prep Time
4personen 30min
Cook Time
40min
Ingredients
Instructions
  1. Pel de teentjes knoflook en hak of pers ze fijn. Was de spinazieblaadjes en snijd in reepjes.
  2. Verwarm in een pan een scheutje olijfolie op een matig vuur. Voeg de knoflook toe en laat even fruiten. Voeg vervolgens de spinazieblaadjes toe en bak gedurende 5 min tot de spinazie is geslonken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe de spinazie vervolgens in een zeef en laat uitlekken. Duw ook even op de spinazie met een vork om het meeste vocht te verwijderen.
  3. Rasp de schil van de citroen en hak het basilicum fijn. Rooster de pijnboompitjes op een matig vuur in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin kleuren (hou dit goed in de gaten want pijnboompitjes verbranden snel!).
  4. Neem een ruime mengkom en meng hierin de ricotta met de citroenschil, de helft van het basilicum en de helft van de parmezaanse kaas. Voeg ook de uitgelekte spinazie toe en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper en zout (je mag best goed kruiden, want ovenschotels verliezen altijd een beetje van hun kruiding tijdens het bakproces). Wie daarvan houdt, kan eventueel ook een lepeltje groene pesto toevoegen.
  5. Neem de buisjes cannelloni en vul ieder buisje op met het ricottamengsel (je kan hiervoor best een klein lepeltje of een spuitzak gebruiken – een spuitzak kan je snel zelf maken door van een plastic zakje een van de onderste hoekjes weg te knippen).
  6. Leg de cannelloni mooi naast elkaar in een ruime ovenschaal.
  7. Pers de citroen.
  8. Neem een ruime mengkom en meg hierin de (soja)room met het citroensap, het scheutje melk en de eierdooier. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet dit mengsel over de cannelloni.
  9. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in fijne blokjes. Verdeel de tomatenblokjes en de rest van de basilicum over de cannelloni.
  10. Verdeel ten slotte het bolletje mozarella over de tomatenblokjes alsook de resterende parmezaanse kaas.
  11. Bak de cannelloni gedurende ongeveer 40-45 min in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  12. Serveer warm met een fris slaatje van veldsla en rucola en knapperig stokbrood.
Recipe Notes

*