Geroosterde zalm met groene baby asperges en kerstomaatjes

Geroosterde zalm met groene babyasperges en kerstomaat

2 personen
Voorbereiding: 10 mins
Klaarmaken: 25 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 250 g zalmfilet
  • 250 g groene babyasperges (zie notities)
  • 12 kerstomaten
  • 3 el pijnboompitten
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
  • komijnpoeder
  • peper & zout
  • 4 grote ravioli
  • 1 el citroensap

INSTRUCTIES

  • Leg de zalmfilet, asperges en kerstomaten in een grote ovenschotel en besprenkel met wat olijfolie. Roer de asperges om zodat ze aan alle kanten met olie bedekt zijn.
  • Kruid de zalmfilet met peper, zout en flink wat gedroogde tijm.
  • Kruid de asperges en kerstomaten met peper, zout en komijnpoeder. Voeg de pijnboompitten toe en roer goed om.
  • Bak gedurende 20-25 min in de oven op 180 °C. Roer halverwege de baktijd de asperges om.
  • Kook intussen de ravioli beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en bak de ravioli krokant. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout.
  • Serveer de ravioli bij de zalm, de asperges en de kerstomaten.

Notities

1. Je kan ook 'volwassen' groene asperges gebruiken. Snij in dat geval wel het onderste harde deel van de asperges. Als je geen asperges lust, kan je ze vervangen door spinazie. 
Scroll to Top