Anders-dan-anders wortelsoep met cashewnoten & kokosmelk
Servings Prep Time
6personen 10min
Cook Time
20min
Servings Prep Time
6personen 10min
Cook Time
20min
Ingredients
Instructions
  1. Verhit een soepketel op een matig vuur. Laat het kokosvet erin smelten.
  2. Voeg de stukken ui en look toe en laat gedurende 5 min stoven. Voeg gember, kerriepoeder, kurkuma, komijnpoeder en ras-el-hanout toe en schep om.
  3. Doe nu de wortelen en ½ van de noten erbij en laat enkele minuten stoven. Blus met de bouillon. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat 20 min zachtjes sudderen.
  4. Mix de soep en roer er de kokosmelk door. Kruid af met peper en zout en voeg eventueel nog wat extra kerriepoeder, kurkuma, komijn en/of ras-el-hanout toe (naar eigen smaak).
  5. Voeg de rest van de (eventueel grof gehakte) noten toe en werk het geheel af met geroosterde uitjes en véééél verse koriander.
  6. Serveer goed warm en geef er eventueel een stukje naanbrood bij!