Seitan(gehakt)

Seitan is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwitten. Het heeft een hartige smaak en vezelachtige – op vlees lijkende – structuur. Seitan bestaat in verschillende vormen in maten: je hebt seitanburgers, seitangehakt, … Je kan seitan op dezelfde manier bereiden als vlees. Dat wil zeggen: bakken, roosteren, grillen op de bbq, verwerken in stoofpotjes, …

Seitangehakt bestaat uit losse, droge korrels die meteen klaar zijn voor gebruik. Het verschil met dierlijk gehakt is dat seitangehakt niet lang gebakken hoeft te worden. Het is eerder een soort opwarmen.

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top