Feestelijke glaasjeshapjes met vegan tonijnsalade

Op een feestelijk menu mag een glaasjeshapje niet ontbreken! Het ziet er chique uit en is gemakkelijk op voorhand klaar te maken. Vaak zijn zulke glaasjes gevuld met iets van vis. Dat gaan we even proberen veganizen! Dit glaasjeshapje is geïnspireerd op tonijnsalade, maar zit stiekem boordevol kikkerwten. Aha, dat is dus én diervriendelijk én supergezond! En het is nog MEGA-lekker ook! Dat is 3x een win dus! 

Deze ‘tonijn’salade is bovendien niet alleen lekker in een glaasje, maar ook heerlijk op een krokant toastje of als beleg op je boterham! Maak dus zeker voldoende, want iedereen zal hiervan smullen! 

Feestelijke glaasjeshapjes met vegan 'tonijn' salade

Feestelijke klassieker in een plantaardig jasje! Deze glaasjeshapjes zijn geïnspireerd op tonijnsalade, maar bevatten stiekem keiveel kikkererwten. Da's lekker, diervriendelijk én gezond dus!
8 glaasjes
Voorbereiding: 15 mins

PRINTEN

DELEN

INGREDIENTEN

  • 250 g voorgekookte kikkererwten
  • 1 1/2 norivel
  • 1 stengel bleekselder (optioneel)
  • 1/3 ui
  • 1 el verse dille of verse bieslook (optioneel)
  • 1 el kappertjes
  • 1 augurk
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el veganaise (plantaardige mayonaise)
  • 1 el ongezoete (!) plantaardige yoghurt natuur
  • peper & zout

INSTRUCTIES

  • Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat goed uitlekken. Doe ze hierna in een mengkom en plet ze grof met een vork. Het is niet de bedoeling dat het moes wordt; er mogen nog wat grotere stukken tussenzitten.
  • Snij het norivel in zeer kleine stukjes (dit gaat makkelijkst als je het norivel eerst in reepjes knipt met een schaar en vervolgens verder fijn knipt in een hoog glas).
  • Snij selder, ui, dille, kappertjes en augurk in zeer fijne stukjes.
  • Doe alle ingrediënten bij de kikkererwten en roer voorzichtig om. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  • Serveer de 'tonijn'salade in feestelijke glaasjes of op een toastje.

Norivel

Nori is een zeewier dat wordt gedroogd en vervolgens tot vellen geperst. Norivellen worden vooral gebruikt om sushi in te wikkelen. Maar je kan de…

Yoghurt en kwark

Er bestaan heel veel plantaardige varianten voor yoghurt en kwark: op basis van soja, haver, amandelen, kokos, … Het is aan jou om te experimenteren…

Op zoek naar meer feestelijke hapjes? Probeer deze eens!

Muhammara (walnoot-paprika dip)

Muhammara is een heerlijk pittige dip, die oorspronkelijk afkomstig is uit Syrië, maar nu terug te vinden is en veel Arabische landen. En ook bij…

Sticky vegan bloemkool ’boutjes’

Iedereen die, net zoals ik, kind was in de jaren ’90 herinnert zich vast wel die kleine kippenboutjes als aperitiefhapje :-). Welnu, eigenlijk bestaat er…

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Welkom!

Hoi, ik ben Claudia! Met mijn blog Claudia’s Food Court wil ik mijn liefde voor plantaardig koken en eten met jullie delen. Je vindt hier zowel lekkere recepten als allerlei tips & tricks om de stap te zetten naar een (meer) plantaardige levensstijl. Veel lees- en kookplezier! Meer weten?

Populaire recepten

Scroll to Top